Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Colțunași cu brânză: Rețeta tradițională și savuroasă

Știi deja că noi, la Profi, suntem mari iubitori ai preparatelor tradiționale, cu atât mai mult atunci când vine vorba de desert. Și tocmai în ideea de a te face să descoperi gustul autentic al tradiției culinare românești, vom continua astăzi seria de rețete cu un preparat simplu și delicios: colțunași cu brânză dulce. Rețeta este tradițională din zona Moldovei, însă are influențe din bucătăria rusă. Rușii sunt amatori de colțunași, pe care îi pregătesc în fel și chip, atât cu umpluturi dulci, cât și sărate. Și îi servesc atât ca antreu, cât și ca desert! 

Dacă și tu dorești să-i surprinzi pe cei dragi cu o masă savuroasă, te invităm să descoperi în continuare cum se fac colțunașii cu brânză după rețeta tradițională, dar și sfaturi de preparare ale acestui desert savuros. Îți garantăm că rețeta este una foarte simplă și la îndemâna oricui. Iată cum poți prepara cei mai buni colțunași cu brânză dulce, ca în rețeta moldovenească! 

Istoricul și originea colțunașilor cu brânză

Colțunașii cu brânză sunt un preparat tradițional extrem de popular și îndrăgit în bucătăria românească. Pentru a înțelege mai bine de ce acest fel de mâncare a devenit atât de apreciat, este important să ne întoarcem în timp și să descoperim originea lor.

Originea colțunașilor cu brânză poate fi identificată în zona Moldovei, în secolul al XV-lea și are influențe rusești. Acești colțunași erau inițial preparați ca parte a mesei festive de Crăciun, fiind un fel de mâncare specific pentru această perioadă a anului. Cu timpul, au devenit din ce în ce mai populari și au fost integrați în bucătăria de zi cu zi.

Articole care se regăsesc în categoria Desert

Cozonac cu mac: rețeta pentru a obține un cozonac pufos și cu multă umplutură

12 aprilie 2023

În cazul în care îți place cozonacul cu miez de nucă și cacao, atunci îl vei iubi și pe cel cu umplutură de mac. Aromat, parfumat și nemaipomenit de gustos, cozonacul cu mac nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de sărbători. Dacă îți dorești să obții un cozonac pufos, care se rupe fășii, cu […]

Citește mai mult

Rețeta de pască tradițională cu brânză

12 aprilie 2023

Nu există masă de Paște fără pască, acest preparat tradițional atât de îndrăgit de români și definit ca o tartă rituală preparată dintr-un aluat obișnuit de cozonac, cu diverse umpluturi dulci, pe bază de lactate. Și nu este deloc complicat să faci o pască tradițională: un aluat de cozonac și o umplutură simplă din brânză […]

Citește mai mult

Mod de preparare și ingrediente necesare pentru o pască plină de ciocolată

12 aprilie 2023

Noi, cei de la Profi, ne declarăm mari iubitori ai rețetelor care au ciocolata printre ingrediente. Afirmația noastră nu e deloc surprinzătoare, întrucât am gătit împreună de-a lungul timpului cele mai delicioase deserturi cu acest ingredient; de la tort de ciocolată și până la brioșe cu fulgi de ciocolată. Mai mult decât atât, chiar am preparat și […]

Citește mai mult

Pască bună cu smântână: rețeta și recomandări pentru un gust desăvârșit

12 aprilie 2023

Pentru cei mai mulți dintre noi, pasca tradițională înseamna acea tartă preparată dintr-un aluat de cozonac umplut cu brânză de vaci. Puțini s-au gândit vreodată că o alternativă la rețeta tradițională poate fi pasca bună cu smântână. La o simplă cercetare a ingredientelor, cu siguranță, vei observa și tu că acest desert pascal se arată […]

Citește mai mult