Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ingrediente:

  1. 500 g Sissi sunca de pui vrac
  2. 600 g cartofi pentru fiert la plasa
  3. 1 radacina mica telina
  4. 1 radacina patrunjel
  5. 1 radacina pastarnac
  6. 5 morcovi medii vrac
  1. 80 g mazare verde Gradina Bunicii
  2. 150 g castraveti murati in otet Proxi
  3. 100 g gogosari murari Gradina Bunicii
  4. sare
  5. piper proaspat macinat

Pentru sosul de maioneza:

  1. 2 galbenusuri crude
  2. 1 galbenus fiert
  3. 400 ml ulei
  1. 1 lingura mustar de masa La minut
  2. 1 lingura suc de lamaie
  3. sare

Pentru decor:

  1. 2 castraveti murati in otet Proxi
  2. 1 gogosar murat Gradina Bunicii
  1. 1 ou fiert de consistenta tare
  2. 20 g mazare verde Gradina Bunicii

In plus:

  1. 1 frunza dafin
  1. ½ lingurita boabe de piper

Salată de boeuf

Salata de boeuf este unul din cele mai indragite aperitive pregatite pentru mesele de sarbatori. Aceasta isi are originile in bucataria ruseasca. Simpla si gustoasa, aceasta salata a fost pregatita de un chef belgian (Lucien Olivier) la Moscova, in timp ce lucra pentru restaurantul Ermitaj.

Reteta a fost bine pastrata de celebrul chef, dar un lucru era sigur: folosea legume de sezon pe care le lega cu sos de maioneza. Se pare ca mai continea carne de fazan, crabi, limba de vita, rata afumata. Ajutorul celebrului sef a reusit sa isi noteze o parte dintre ingrediente, incercand sa reproduca reteta pentru un restaurant concurent, dar cu siguranta gustul salatei nu era acelasi.

Lucien Olivier a murit multi ani mai tarziu, dar nu a lasat reteta.

Din acest motiv salata a avut multe versiuni: fie doar cu legume si maioneza, fie alaturi de acestea au fost adaugate sunca sau carne de pui, curcan, carne de vita.

Reteta pregatita doar cu sunca slaba de pui, fara grasimi, este mai dietetica si mult mai rapida.

Preparare:

  1. Se curata si se spala legumele. Cartofii vor fi fierti in coaja, asa ca acestia se vor spala foarte bine.
  2. Se pun la fiert in 1,5 l apa rece cu sare, la foc mic, o ceapa intreaga, morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul, 1 frunza dafin si cateva boabe de piper. Se lasa pe foc pana sunt bine gatite. In ultimile 2 minute de fierbere se adauga mazarea doar pentru ca si aceasta sa se imprieteneasca cu gustul legumelor.
  3. Separat, in alta oala, se fierb separat cartofii in coaja pana cand intra si iese usor furculita din ei. Se curata de coaja si se toaca in cuburi mici. Daca se lipesc intre ele se vor desfac cu mana.
  4. Cat timp se fierb legumele se pregateste sosul de maioneza.
  5. Intr-un bol incapator se freaca galbenusurile crude cu cel fiert in prealabil, cu o lingura mustar de masa La minut pastrat la temperatura camerei 15 minute si 1/2 lingurita de sare. Cand compozitia devine omogena se adauga ulei in fir subtire si se mixeaza la viteza mare.
  6. In momentul in care maioneza se ingroasa se poate adauga mai mult ulei, turnandu-l pe marginea castronului. Se continua operatiunea pana cand este incorporat tot uleiul. La final se adauga sucul de lamaie, se amesteca si se adauga sare daca mai este nevoie. Maioneza se pune in frigider pana in momentul in care se asambleaza salata.
  7. Dupa ce legumele s-au fiert vor fi scoase din supa si sa se scurga intr-o strecuratoare.
  8. Dupa ce se racesc se taie in cuburi cat mai mici si se pun intr-un bol mare.
  9. Se toaca sunca de pui Sissi, castravetii si gogosarii, apoi se pun peste restul ingredientelor. Se adauga cartofii tocati si mazarea.
  10. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga jumatate din cantitatea de maioneza si se amesteca cu grija pana cand se omogenizeaza compozitia. Daca este nevoie se mai pune putina maioneza. In functie de gusturi se mai pot adauga castraveti murati sau gogosari murati.
  11. Se pune salata intr-un bol si se decoreaza cu restul de maioneza, castraveti si gogosari murati, mazare sau ou fiert.
  12. Pentru un aranjament frumos salata se poate pune intr-o forma cu pereti detasabili, apasand usor cu o lingura, apoi se pune in frigider pentru minim o ora. Dupa acest interval de timp de scoate forma si se decoreaza salata.

Articole care se regăsesc în categoria Salate

5 rețete simple și gustoase de salate cu leurdă

12 aprilie 2023

Leurda este cunoscută popular ca „usturoiul sălbatic” sau „usturoiul ursului” si este o plantă care apare primăvara, în același timp cu urzicile și ștevia. Planta abundă în vitamina C, având numeroase beneficii asupra sănătății printre care: scăderea presiunii sistolice a sângelui, reducerea nivelului de colesterol, inhibarea agregării trombocitelor și creșterea fluidității membranei. [1, 2, 3] […]

Citește mai mult